Saturday, January 1, 2011

How To Determine The Best Prop For My Boat

Pasticcio di lasagne e buon capodanno a tutti!

First, I wish all my readers a good start to the year. I spent a happy New Year at home, in the best traditions in the best traditions and as I ate a buonisimo pasticcio di lasagne. E' un piatto che ho sempre preparato senza seguire delle dosi precise ma "a occhio", fidandomi del mio istinto di cuoca e per questo in due anni di blog non ho mai pubblicato la ricetta....che dosi davo? Adesso invece mi sono messa di impegno e passo passo ho segnato tutto...avete carta e penna perchè se seguite queste dosi mangerete un pasticcio di lasagne spettacolare e i complimenti saranno assicurati.

Ingredienti per 12 persone: due teglie di alluminio per sei, 24 fogli di lasagne emiliane all'uovo, 600 grammi di mozzarella (quella che si usa per la pizza), 200 grammi di piselli primavera, 1 bella cipolla, due carote medie, 1 chilo di macinato di carne (solo bovino oppure 500 5oo cattle and pig), a bottle of tomato sauce, 70 grams of tomato paste (or add another half a bottle of tomato sauce), two liters of water shortages. Bechemelle sauce ingredients: 1 liter and a half of milk, 150 grams of butter, 90 grams of flour, 50 grams grated Parmesan cheese, salt, pepper and nutmeg.
procedure: we start with the onion and chop the carrots finely and let's do it dry in two tablespoons of extra virgin

Combine the ground meat and brown for doing well, seasoning with salt, pepper and nutmeg. When ready add the tomato sauce, tomato paste, peas and water, cover with half cover and cook on low heat for at least an hour. The sauce is ready. For the béchamel sauce instead melt the butter in a saucepan and combine the flour, stirring with a whisk quickly and immediately, but gradually, milk (I use that skimmed to remove some fat). Bring to a boil and season with salt and nutmeg. You return to a proper density (at least five minutes after the first boil), turn off and combine the grated cheese. All that remains is to prepare the layers. Before the bottom of the pan with the sauce and a bit of béchamel, then three uncooked lasagna sheets, again the two dressings, slices of mozzarella and lasagna again. We'll make four layers for each teglietta.

Le lasagne così pronte andranno tenute almeno 12 ore a insaporire. Io infatti le preparo sempre la sera prima e le tengo tutta la notte nel frigo fino al momento di cucinarle. Non rimane che infornare 20 minuti a forno caldo a 180 gradi...

Suggerimenti: per regolarvi con la quantità di condimento da usare per gli strati fate in modo che i primi che farete saranno più scarsi per aumentare la dose mano mano che arrivate all'ultimo strato. Meglio avere più condimento sopra che sotto anche perchè tenderà lo stesso a scendere...
Buoni propositi per il nuovo anno? Certo, davanti a questo piatto di lasagne è un sacrilegio dirlo ma sono molto molto motivata: lose at least 10 pounds! All that I have accumulated nearly seven years of marriage and two pregnancies. Enough! :-) The appointment is the first post I will write in 2012!
A kiss and see you soon

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